Plastiga och syntetiska material i grälla färger är vanligt bland hundprodukter. Produkter som ofta göms undan hemma eftersom dem inte alls är snygga när de ligger framme. En hundsäng och andra hundprodukter som matchar hemmets övriga inredning gör att hundens saker får en central roll i hemmet, och gör att den känner sig ännu mer som en del av flocken och familjen. Även om design och intryck av en hundsäng är väldigt viktigt, så är det trots allt mest viktigt för oss tvåbenta. Man får inte glömma av insidan av hundsängen, den som ska stötta hunden när den vilar. Även val av tyg är viktigt eftersom många hundar föredrar att vila på särskilda textilier.

Även för hunden är det är viktigt med bra sömn för att må bra och hålla sig frisk. Undersökningar visar att en vanlig anledning till stress hos hundar är just brist på bra sömn. Det kan även leda till att immunförsvaret försämras, att hunden överreagerar på smärta, blir extra känslig för ljud, har svårt att koncentrera sig och blir lättirriterad och aggressiv.

Se till att din hund får flera timmar ostörd sömn varje dag. Hundar behöver betydligt mycket mer sömn än vi människor.  Ge din fyrbenta vän tillräckligt med promenader, träning och annan typ av stimulans. En hund som har använt sin energi kommer också att sova bättre.

Tänk på att en hundsäng ska ha en fyllning som
• Ger bra stöd åt hundens kropp.
• Håller formen under många år och timmar av användning
• Fyllningen, precis som hundsängens yttertyg och sömmar, måste vara slitstarkt och tåligt.