Dr Martens skor

Grunge, punk och hårdrock. Dr Martens skor har länge förknippats med tuffa och hårda stilar och deras klassiska svarta kängor med stålhätta är lika populära idag som när de först introducerades. Varumärket är brittiskt, men grundades av den tyske militärläkaren vid namn Klaus Märtens. Klaus fick idén till skorna när han befann sig i Alperna. En olycka gjorde att han skadade vristen och de militärkängor han hade var inte bra för läkningen. Han bestämde sig då för att förbättra skorna och förändra designen för att göra de bekvämare. Sagt och gjort, den första Dr Martens kängan var född.

Från stabil känga till lättviktig sko

De första kängorna började tillverkas under sent 40-tal och under åren som följde utvecklades skomodellerna otroligt mycket. Till en början var kängorna rejäla, tunga och robusta. Med det sagt var de bekväma. Men efter ett par års utveckling introducerades den unika Air-sulan. Denna var lätt, bekväm och hade optimal stötdämpning. Idag kan man hitta alla tänkbara modeller från Dr Martens, bland annat de klassiska kängorna men även sandaler, loafers, högklackat och mycket mer. Förutom de klassiska modellerna i svart läder kan man idag även hitta blommönstrade kängor, vita, rosa och högblanka skor.

Trendiga skor

Dr Martens var länge en symbol för arbetarklassen, något som gjorde kängorna omåttligt populära bland punkare. Idag är det dock på ett annat sätt. Kängorna älskas av alla, oavsett stil. Du har säkert sett stora influencers bära kängorna till korta sommarklänningar och till festivaler. De passar helt enkelt till det mesta tack vare deras klassiska och snygga design. De gillas också mycket eftersom deras kvalitet är hög och eftersom kängorna oftast blir snyggare ju mer de används. Det är fördelen med riktiga läderkängor. Tiden gör dem gott och med en bra rutin för att vårda dem, får de en snygg mjuk finish. Lädret formas även efter din fot och steg och blir ett med din fotform. Med riktiga läderkängor sparar man även pengar i det långa loppet. Förutom att Dr Martens erbjuder mängder av skomodeller för kvinnor och män har de även ett stort sortiment för barn, för dig som vill matcha dina skor med hela familjen.