Måste ett champagneglas vara av glas? Fungerar inte plast bättre?
Govino är ett varumärke som marknadsför mer exklusiva plastglas som kan användas till allt från whiskeykvällen till utflykten. Hållbara plastglas som har samma funktion och estetik som de av glas. Men betydligt mer hållbara och därmed flexibla att använda. Exempel från utbudet Govino plastglas är:

 • Whiskyglas
  Njut av en kyld whisky oavsett om du är i husvagnen, hemma eller i sommarstugan. Perfekt att använda i badkaret där ett sönderslaget glas annars kan skapa stora problem. Ett gediget plastglas med formen av ett whiskyglas.

 • Ölglas för alla tillfällen
  Plastglas för öl brukar förknippas med de glas som ges ut på festivaler och på uteserveringar. Men Govino producerar en helt annan kvalité. Med ergonomi och utseende som ett klassiskt ölglas ges möjligheten att njuta av ölen på allra bästa sätt. I likhet med många andra glas har man skapat ett tumgrepp i glaset vilket ger ett extra bra grepp.

 • Tillbringare
  Tillbringare som är tillverkad av Tritan. Det plastmaterial som kännetecknar Govino och deras produkter. Säljs både separat och i presentförpackning där både karaff och två tillhörande glas ingår. Lika okrossbart och snyggt som övriga produkter i sortimentet.

 • Vinglas
  Går det att dricka vin i plastglas? Allt beror på vilka vinglas som väljs. Det handlar om utformningen på glaset, känslan in handen och dess storlek. Det har med andra ord inget att göra med materialet det är tillverkat av. Govino hävdar att smak och upplevelse blir exakt samma med deras plastglas som andra vinglas.

Samma toppklass i alla plastglas

Govino beskriver sina produkter med att det inte är av glas – men inte heller av vanlig plast. Det är ”Govino”. De har lagt stort fokus på att producera glas som har rätt känsla och utformning och samtidigt har hållbarheten som hårdare plast kan erbjuda.

 • Okrossbara
  Ta med dig plastglasen var som helst – när som helst. Betydligt enklare att ta med på utflykten eller på resan än om materialet är glas.

 • Återvinningsbara
  Använd glasen om och om igen. De klarar av maskindisk. Om de skulle gå sönder slängs de plaståtervinning.

 • Kan maskindiskas
  Som klassiska glas går de att maskindiskas. Men med plastglas skapas betydligt längre hållbarhet.