Ha full koll på olika spelsätt

Innan man börjar satsa pengar på olika sporter bör man ha koll på vilka olika spelsätt som finns. Genom att ha denna grundläggande kunskap kan man hitta möjligheter i sitt spelande som ger bättre avkastning. Nedan är en kort genomgång av de olika spelsätten som finns.

1/X/2

Det vanligaste spelsättet är ett så kallat 1/X/2 spel, detta finns hos alla spelbolag på de flesta sporter. Det innebär att man kan lägga pengar på vilket lag som vinner (1 eller 2) men också på att det blir lika (X). Hos de flesta spelbolag gäller detta spelsätt enbart under ordinarie matchtid, alltså inte förlängning. Låt säga att du lägger 1 och att det laget vinner i förlängning, då förlorar du ditt bet.

Dubbel & trippel

Dubbel och trippel innebär att du lägger flera bet i samma ”kupong”. Kupongen är det som bildas när du öppnar upp ett nytt spel. Genom detta kan du få högre odds för att alla bets i samma kupong multipliceras, men alla måste bli vinnande också. Det är riskabelt att spela på detta sätt men avkastning vid eventuell vinst är också mycket högre.

Dubbelchans & Draw no bet

En dubbelchans är likt den klassiska 1/X/2, men har en vital skillnad. Här spelar du på att ditt lag vinner eller att det blir lika, alltså 1X eller 2X. Detta ger dig större sannolikhet att få rätt men också lägre odds. Draw no bet har liknande struktur, här bettar du på att lag 1 eller 2 vinner och om det blir lika får du tillbaka pengarna.

Över / Under

Över / Under skiljer sig från de ovanstående, då detta handlar om att gissa på hur många mål/poäng det blir. Spelbolagen brukar välja sina egna gränser på antalet mål, t.ex. över 3 mål i fotboll eller under 45 poäng i amerikansk fotboll. I basket brukar detta bet fungera under hela matchen (ordinarie och övertid). I fotboll är det bara ordinarie tid och i ishockey får man oftast välja.

Ovanför är de vanligaste sätten man kan spela på, alla är unika på något sätt. Men detta är bara några utav totalen, så för att få full koll på alla bör ni följa denna länk.