Hårborttagning med laser – frågor och svar

Att ta bort oönskad hårväxt med ett permanent resultat är populärt, och ett tillvägagångsätt är att göra det med laser på en hudklinik. Men är resultatet verkligen permanent, är det smärtsamt och finns det några biverkningar som följd av behandlingen?
Här nedan följer några vanliga frågor och svar som rör just hårborttagning med laser, utöver det kan du hitta mer information på hårborttagninglaserstockholm.se.

Är hårborttagning med laser farligt för huden?

Utförs behandlingen på ett korrekt sätt och med rätt typ av utrustning är den inte på något sätt skadlig för huden. Det är därför viktigt att vara noggrann vid valet av klinik och att personalen har en relevant utbildning.

Hur många behandlingar behöver man?

Antalet behandlingar varieras beroende på vilken typ av hårväxt man har men normalt sett behöver man genomföra 6–8 behandlingar för att uppnå önskat resultat. Man bör även vänta ett par veckor mellan varje behandlingstillfälle, så man kan inte vänta sig ett permanent resultat redan efter första gången.

Gör behandlingen med laser ont?

Att ta bort hår med laser gör inte särskilt ont men det beror givetvis på hur hög smärttröskel man har. Vissa upplever en känsla av små stickningar men i regel jobbar man även med kylsystem som lindrar under behandlingens gång.

Finns det några biverkningar?

Hårborttagning med laser är en beprövad metod och så länge hudterapeuten som utför behandlingen gör på rätt sätt finns ingen risk för stora eller skadliga biverkningar. Däremot kan huden få en viss rodnad direkt efter men detta är helt normalt och brukar lägga sig efter ett par timmar.

Är resultatet permanent?

Har man lyckats behandla hårsäckar i ”rätt” tillväxtfas blir dessa eliminerade och försvinner permanent. Däremot finns det även vilande hårsäckar i huden, som inte tidigare har producerat hår, som kan bli aktiva av hormonförändringar. Har man genomfört en hårborttagning med laser och senare blir gravid eller använder läkemedel som kan orsaka hormonrubbningar kan det hända att dom vilande hårsäckarna aktiveras. Då kan man behöva upprepa behandlingen igen, om man tycker att det är nödvändigt.

Den som funderar på att göra en permanent hårborttagning brukar i regel erbjudas en konsultation med en hudterapeut innan man påbörjar en laserbehandling. På så vis får man svar på alla sina frågor utifrån den kliniken man valt, och vad som gäller hos just dom.