När man har en telefon som börjar tappa i effekt är det långt ifrån dags att kassera den! Även om en första tanke kan vara att man snabbt behöver införskaffa en ny, kan man komma långt med att byta ut delarna som tappat styrka. Inte minst brukar det vara en fråga om skärm och batteri. Ett uppladdningsbart batteri har en gräns för hur många gånger det kan laddas upp. I takt med att man laddar telefonen tappar den därför i effekt. Över tid blir dessa batterier svaga nog för att bara fungera med laddare. I denna fas har många redan gett upp och kasserat telefonen. Ett iPhone batteri är betydligt billigare än att köpa en hel telefon. Dessutom kan de flesta med sinne för teknik enkelt byta iPhone batteri själva. Vad som krävs är ett batteri, tejp för att hålla batteriet på plats, skruvmejsel och ett par andra verktyg. Om man inte har dessa redskap sedan tidigare batteribyten finns smidiga paket som innehåller allt man kan behöva.

Denna sida har iPhone batterier, skärmar och verktyg. Behöver man en begagnad telefon finns även detta att beställa hem med snabb leverans till närmaste ombud.

Kan man byta iPhone batteri själv?

Ja, de flesta kan utan större svårighet genomföra ett batteribyte. Skruvarna är mycket små och man kan behöva förbereda en ren och tom yta där man kan sitta. Om skruvar tappas kan de vara mycket svåra att hitta igen. Därför är det inte fel att använda en klisteryta eller en magnet. På så vis kan man försäkra sig om att ingenting försvinner under bytet. När man väl fått ett nytt iPhone batteri fastsatt i telefonen kan man omgående börja använda den igen. Det är vanligt att man upplever mycket stor skillnad och att telefonen blir som ny igen!

Förutom att byta batteri på sin iPhone kan man även ersätta skärmen med en ny dito. Även om den inte har sprickor, kan man uppleva den som blästrad och suddig. Det handlar inte nödvändigtvis om tekniken utan mer om att skärmen utsätts för en hel del slitage dagligen. De flesta delar av en iPhone kan bytas ut relativt enkelt om man har rätt verktyg. Någonting man kan tänka på är att sådana ingrepp kan påverka garantin för telefonen. Är de begagnad sedan ett par år kan denna dock redan vara borta.