Ofta för hösten med sig kallare dagar, regn och blåst. Träden tappar sina löv, glasskiosker stänger och det blir dyrare att resa till New York. Dessutom blir det mörkare, sommarsemestern är långt borta och de färska bären börjar smaka mindre sol och mer sorgligt.

Det finns dock en ljuspunkt under den här ibland lite bespottade årstiden, och då menar vi inte den friska luften eller de vackra löven – utan höstskorna.

Tack vare höstens omväxlande väder och temperatur funkar nämligen en hel hög med olika skor på hösten, skitbra för alla som älskar skodon och perfekt för Moore, sortimentet från Duffy skor och Bedingfield.

Möjligheterna

Skomodet som hör till hösten är en fröjd för alla som gillar mångfald och att ha gott om alternativ. Det beror nämligen extremt mycket på vilket väder som höstmånaderna väljer att bjuda på. Här är några alternativ som en fashionista har på hösten:

  • Boots
  • Regnstövlar
  • Sneakers
  • Loafers
  • Ballerinaskor

Boots är kanske det bästa skodonet, eftersom det är både varmt och kallt på samma gång. Det vill säga, de behöver inte vara varmfodrade så att man svettas när temperaturerna ännu inte nått så långt ner, samtidigt som de är täckande och förhoppningsvis tillverkade i ett tåligt material som kan impregneras för att stå emot höstväta. Blir det mer vatten från himlen kan man köra på regnstövlar. Loafers, och till och med ballerinaskor, funkar när det inte är för kallt. Sneakers är en klassiker som känns sportig och frisk, även på hösten.

Kändisarna

Även kändisar som skådespelare, sångare och kulturpersonligheter är beroende av väderprognosen innan de kan göra ett val ur skogarderoben. Höstskor innebär helt enkelt olika saker för olika människor, beroende mycket också på var man bor. På vissa platser i världen är det 25 grader varmt och sol hela hösten, medan det på andra ställen kanske blir minusgrader redan i september.

 

Vissa celebriteter kopplar aldrig av sin glamour-aura. Ett exempel är skådisen Demi Moore, som setts flera höstar i rad iklädd bara ben och klackad pumps. Hon gillar pumps med en tå i avvikande färg extra mycket.

Artisten Hilary Duff spenderar sin höst i ankelhöga boots som gärna får vara lite speciella, kanske genom att vara tillverkade i skinande läder eller någon ovanligare färg.

Sångerskan Natasha Bedingfield gillar högre alternativ än så. På hösten ses hon ta sin hund på promenad eller gå och shoppa i lårhöga läderstövlar, som hon gärna kombinerar med kortare shorts eller kjol.