Idrottare är i regel mer vältränade än gemene man. Det är lätt att förstå varför, deras livsstil är trots allt fylld med träning och krav på hälsosam kost. Samtidigt sliter de på kroppen betydligt mer än gemene man, inte minst på grund av träningen. Självklart beror det på vilken idrott de utövar men risken är stor att de blir skadade eller tids nog sliter ned muskler eller kroppen. Det finns många sätt att behandla detta, inte minst genom en djupgående idrottsmassage i Stockholm.

Många fördelar med idrottsmassage

Efter en hård träning, match eller tävling blir musklerna oftast stela. Hela kroppen behöver återhämta sig, något idrottaren kan göra genom att äta rätt, stretcha och så vidare. Det är även här som idrottsmassage kommer in i bilden. Till skillnad från vanlig massage, där syftet oftast är avslappning och att det ska kännas skönt, handlar idrottsmassage om att hjälpa kroppen med återhämtningen. Idrottsmassage är avslappnande men bara till en viss grad, det är i regel mer smärtsamt och hårt jämfört med den klassiska massagen.

Efter en idrottsmassage

När en massör knådar kroppen ordentligt, vilket förekommer när du får idrottsmassage i Stockholm, kommer du säkerligen att känna dig trött efteråt. Detta är som en slags djupmassage och musklerna som masseras är de muskler som du har aktiverat under ditt idrottande. Det betyder att idrottsmassagen skiljer sig från person till person. Oftast behöver massören skapa en profil och ett program utefter individens behov, träning och kroppsliga status.

Kan man gå till en vanlig massör?

Skillnaden mellan en klassisk massage och en idrottsmassage i Stockholm är stor. Detta är inte bara för att det kräver att massören har en hel del kunskap om kroppen, träning, rehabilitering och inte minst idrottsmedicin. Utöver det kan dessa massaginriktningar ofta kräva en viss styrka, varför det är fördelaktigt om den som behandlar har en stark kropp och kanske även en tyngre kropp för att använda sig av sin kroppsvikt. Vill du ha massage för att korta ned återhämtningstiden efter stress, träning, en tävling och så vidare bör du vända dig till en massör som erbjuder idrottsmassage i Stockholm.