Under kategorin damparfym finns oändligt med dofter att välja bland och många väljer faktiskt helt fel. Man ska nämligen inte bara gå efter vad man tycker doftar godast utan det finns flera faktorer att ta hänsyn till. Och bara för att något doftar gott på någon annan kommer det inte nödvändigtvis göra det på dig! Nedan finner du en guide att följa om du är på jakt efter en damparfym som passar för just dig.

När ska den användas?

Innan man ger sig ut och letar efter sin nya parfym är det bra att fundera på när den ska användas. Ska det vara en vardagsparfym som åker på varje morgon innan jobbet eller letar du efter en lite tyngre aftonparfym för festligare tillfällen?

Det blir lättare att leta om man vet ungefär vad det är man är ute efter, eftersom det finns både lätta och tunga parfymer som faktiskt är avsedda för olika typer av tillfällen.

När du provar olika dofter

Att gå in i en butik som säljer damparfym och börja sniffa på varje flaska man ser kommer inte att göra dig klokare. Dom starka dofterna kommer då blandas ihop och göra dig förvirrad, vilket resulterar i att du troligen kommer välja en parfym som inte passar för dig. Se till att inte prova mer än två parfymer åt gången, förslagsvis en på varje arm. Se också till att du inte redan bär en parfym den dagen.

Spraya sedan en liten dos på handleden och låt den verka en stund. Ta ett varv på stan och dofta igen efter ett par timmar. Hur en parfym doftar direkt när man sprayar på den och efter ett par timmar skiljer sig nämligen mycket – och du vill ju veta hur du kommer att lukta även när halva dagen har gått.

Be om hjälp

Det enklaste sättet att hitta den damparfym som passar bäst för dig är att helt enkelt be om hjälp. Många som arbetar i skönhetsbutikerna som säljer parfym är otroligt duktiga när det kommer till att hitta rätt doft och dom hjälper gärna till.

Det finns faktiskt en stor chans att du kommer hem med en parfym du inte ens visste fanns och att du dessutom kommer känna dig väldigt nöjd med valet.