Är du på jakt efter en sexig korsett som matchar med ett helt underklädesset? Eller är du kanske intresserad av korsetter utformade för träning? Det finns mängder av olika sorters korsetter att välja bland, både shapewear, alltså plagg som formar kroppen och som är bra att ha om du till exempel ska bära en tight klänning. Det finns även korsetter för träning som ger dig en smalare midja ju längre du använder korsetten. Förr i tiden, precis som nu, är korsetten främst till för att ge en illusion om en smalare midja. Under 1700- och 1800-talet bar kvinnorna hårt snörade korsetter under klänningarna. Ju smalare midja, desto bättre. Detta resulterade tyvärr i att många kvinnor fick andnöd, missfall eller till och med dog.

Idag behöver du inte oroa dig, de flesta korsetter som används som shapewear eller för träning stängs enkelt med hylsor. Det brukar finnas två eller tre rader med hylsor som gör att du enkelt kan justera storleken så att korsetten passar dig. För dig som vill bära en korsett synlig finns det också varianter att välja bland. Inom goth-modet är det otroligt populärt med korsetter, gärna i mörklila eller svart och ofta i skinn. Dessa är menade att bäras utanpå kläderna, exempelvis utanpå en vit skjorta.

Olika modeller för korsetter

En del korsetter täcker hela torson, det vill säga både rygg, mage och byst. Andra slutar under bysten. För dig som letar efter en träningskorsett kommer du snart upptäcka att dessa inte alls ser ut som en klassisk korsett utan är betydligt mer sportiga i sitt utseende och mer funktionella. Dessa ska man bära en kort stund under tiden man tränar. Hur länge och hur ofta kan du läsa dig till när du köper produkten. Just den här sortens träningskorsetter fick en enormt stor efterfrågan efter att celebriteten Kim Kardashian började posta bilder när hon bar sin korsett. En del butiker säljer korsetter, du kan ibland hitta dessa plagg i finare underklädesbutiker. Annars har du alltid ett stort och välsorterat sortiment på nätet. Här kan du enkelt välja bland färger och material och olika modeller. Det finns även medicinska korsetter, exempelvis för dig som genomgått en operation eller som har svaga ryggmuskler och behöver extra stöd.