Ostbricka.se är en sajt som har lanserats av ett svenskt företag som är experter på det här med ostar och ostbrickor. Företaget bakom sajten är verksamt i Stockholm, där de sätter samman och levererar färdiga brickor med ost och tillbehör direkt hem till dörren.

Som du säkert förstår kan du hitta mycket matnyttig information på sajten. Där kan du bland annat läsa dig till hur du kan komponera ihop en ostbricka på bästa möjliga sätt. Dessutom berättar de allt som du behöver veta om olika typer av ostar och tillbehör. Fortsätt att läsa för att få mer information om hur du kan kombinera olika typer av ostar på spännande sätt!

Läs mer om ostbrickor och allt som hör därtill på ostbricka.se

Du hittar flera färdigkomponerade ostbrickor på ostbricka.se. Dessutom kan du sätta samman din alldeles egen bricka på sajten. Några exempel på populära kombinationer av olika sorters ostar är:

Klassiska kombinationer

Här är några beprövade och älskade kombinationer av ostar som passar olika smaker:

  • Milda och krämiga: brie, camembert, gouda och chevre.
  • Kraftfulla och smakrika: cheddar, gruyère, roquefort och stilton.
  • Exotiska och äventyrliga: manchego, taleggio, valençay och pecorino.

Regionala ostbrickor

Att skapa en ostbricka baserad på ostar från samma geografiska område eller land kan vara ett spännande sätt att utforska olika regioners ostkultur. Här är några exempel på regionala ostbrickor:

  • Fransk ostbricka: camembert, roquefort, comté och chevre.
  • Italiensk ostbricka: parmigiano-reggiano, taleggio, gorgonzola och Mozzarella di Bufala.
  • Spansk ostbricka: manchego, mahón, cabrales och garrotxa.
  • Svensk ostbricka: västerbottensost, prästost, hushållsost och ädelost.

Tematiska ostbrickor

Genom att välja ostar med specifika teman kan du göra din ostbricka ännu mer unik och personlig. Här är några exempel på tematiska ostbrickor:

  • Ekologiska ostar: Välj ostar från producenter som fokuserar på hållbarhet och miljövänliga metoder, såsom ekologiska mjölksorter och naturliga konserveringsmedel.
  • Ostar från små producenter: Stöd lokala och mindre kända ostproducenter genom att välja deras produkter och dela deras unika och spännande smaker med dina gäster.

Genom att använda dessa exempel som inspiration och anpassa dem efter dina egna preferenser och intressen kommer du att kunna skapa en ostbricka som är både spännande och personlig.