De flesta som har små barn vet att läggdags kan vara krångligt. Det är vanligt att ens barn vill vara vakna sent, och detta kan ha tusen olika anledningar. Det är dock mycket vanligt att barn tycker deras egna sängar är otäcka eftersom de inte vågar sova ensamma. För att hjälpa sitt barn sova bättre och känna sig tryggare i sitt eget sovrum kan man köpa påslakan till barnrum. Genom att hitta ett mysigt och barnvänligt påslakan som får barnet att tycka att sängen är en härlig plats kan man hjälpa till att skapa bättre sömnrutiner.

Handla påslakan online

Det enklaste sättet att köpa påslakan till barnrummet är genom att handla på nätet. Då kan man snabbt, enkelt och bekvämt klicka hem de motiv man gillar och få dem levererade direkt till dörren. Det är oftast enklare att handla online, och detta har en mängd fördelar, men just då man handlar påslakan är det dessutom bättre. Man kan nämligen mycket snabbt få en överblick över påslakanets motiv och förstå hur det ser ut på båda sidor. Det är betydligt mer praktiskt än att stå i butiken och försöka veckla ut ett inpackat påslakan bara för att förstå hur mönstret ser ut.

Karaktärer som motiv på påslakan i barnrummet

Något av det som barn gillar bäst är när karaktärer från deras favoritserier eller böcker utgör påslakanets motiv. På detta sätt kan de gå och lägga sig bland sina förebilder och känna sig omfamnade av dessa då det är läggdags. Det finns flera olika populära karaktärer man kan välja som motiv till sitt barns påslakan. Några av de vanligaste är:

  • Greta gris
  • Babblarna
  • Frost
  • Harry Potter
  • Paw Patrol

Låt barnet välja påslakan själv

Det bästa då man ska köpa påslakan till barnrummet är att låta sitt barn välja sitt påslakan själv. På detta sätt låter man barnet vara involverat i själva valet och då kommer påslakanet bli ännu mer lyckat. När barn själva får bestämma tenderar de att bättre tycka om sin säng och känna sig bättre till mods när det är läggdags. När det finns många olika påslakan kan det vara svårt för barnet att bestämma sig, men det är en viktig process man behöver lära sig. Genom att försöka integrera barnet i beslutet blir påslakanet ännu mer individuellt.