Tycker du att priset för catering till kommande fest är för högt? Det är ganska enkelt att få ner priset. Här följer ett par smarta tips för dig som planerar att beställa catering inom Stockholm och vill spara lite på kostnaderna.

Billigare catering i Stockholm via…

 • Välja bort drycken
  Läsk, vatten och kaffe kostar en hel del att köpa in via restaurangen – och är både enkelt och billigt att köpa själv via matvarubutiken. Köp hem backar av drickor och koka kaffet i förväg samt häll upp i flera termosar. Med minimal insats går det att pressa priset en hel del. Detta utan att tumma på kvalitén på maten eller servicen.
 • Jämför totala priset
  Ta in offerter från flera företag i Stockholm. Kom ihåg att fråga om totalpris inklusive eventuell utkörning m.m. Ett företag kan ju ha billig mat men ta en stor summa för kringtjänster som även önskas beställas. Jämför alltså det totala priset mellan de olika företagen.
 • Beställ via matvarukedjan
  Nästan alla större matvarukedjor i Stockholm erbjuder catering. Men det är stora skillnader mot vad som erbjuds av restaurangerna. Hos matvarubutikerna erbjuds primärt landgång eller smörgåstårtor – dvs. kalla maträtter. Dessutom är det få som erbjuder utkörning vilket innebär att maten behöver hämtas själv inför festen. Dessa begränsningar gör även att de kan erbjuda ett lägre pris per portion än många restauranger.
 • Se på kombinationserbjudanden
  Många företag som erbjuder catering har ”helhetslösningar”. Det innebär att de kan bistå med mat och diskning samt städning efteråt. Vid dessa tillfällen är det ofta flera företag i Stockholm som samarbetar för att kunna erbjuda kunden dessa helhetslösningar. Det kan även ges en viss rabatt om flera olika tjänster bokas. Jämför vad det skulle kosta att få mat och porslin samt städning från företaget mot att köpa detta hos tre olika företag.
 • Servera lunch
  Middag är dagens dyraste måltid. Ett sätt att hålla nere kostnaden är därmed att lägga festen dagtid och bjuda på lunch. Jämför du priserna på restaurangernas menyer så visar det sig tydligt att lättare lunch är betydligt billigare än en rejäl middag.
 • Hämta maten själv
  Kolla med restaurangen om någon rabatt ges om du själv hämtar maten. Hos många restauranger är det en kostnad som ingår när en beställning sker men det kan variera.