Next Generation är en lufttrycksvibrator som fått stor popularitet på kort tid. Den är känd för sin speciella vakuumteknik som omsluter kroppen på ett behagligt sätt. Något som en del köpare är oroliga för är vattentåligheten – hur bra skydd har den egentligen?

Först och främst: Satisfyer Pro 2 Next Generation kommer med femton års garanti

Först och främst är det bra att nämna att Satisfyer Pro 2 Next Generation kommer med femton års garanti. Är man orolig för att använda vibratorn i vatten är det bra att ha garantin i åtanke. Skulle den gå sönder kan du ta kontakt med företaget och få en ny hemskickad.

Skyddad enligt IPX7 – vad betyder det?

I produktbeskrivningen går det att läsa att Satisfyer Pro 2 Next Generation är skyddad enligt IPX7. Kanske har du tidigare sett IP-klassificering på din smartphone eller på en annan elektronisk produkt i hemmet. IP står för Ingress Protection eller International Protection och är ett system som mäter hur bra en enhet kan stå emot genomträngning av vatten, damm och fasta föremål.

Koden består av bokstäverna IP och därefter två siffror, normalt. Den första siffran efter IP står för skyddet mot damm. Mm det är ett X där istället, som i fallet med Satisfyer Pro 2 Next Generation, betyder det att det inte finns någon skyddsdata för det. Den sista siffran står för hur väl skyddad den är mot vatten. Åtta är den högsta – och Satisfyer Pro 2 Next Generation har sju.

Exempel på vad olika siffror står för

Som nämnt ovan har den här vibratorn siffran 7 i den åttagradiga skalan över tålighet mot vatten och fuktighet. Nedan ser du vad det betyder och vad andra siffror i skalan står för – för referens.

  • Siffran 8 står för att produkten klarar av att sänkas ned i vatten djupare än en meter och längre än i 30 minuter. Exakta villkoren ska anges av tillverkare.
  • Siffran 7 står för att produkten klarar av nedsänkning i vatten upp till en meter i 30 minuter.
  • Siffran 3 står för att produkten är skyddad mot vattenspray.
  • Siffran 1 står för att produkten är skyddad mot vattendroppar.

Som synes har Satisfyer Pro 2 Next Generation den nästa högsta klassificeringen.