Är du intresserad av att ta på dig jobb som sjuksköterska via ett bemanningsföretag? Då är du långt ifrån ensam – allt fler sjuksyrror väljer att samarbeta med dessa aktörer. Detta kan bland annat beror på att de erbjuder en friare och mer flexibel tillvaro samt en konkurrenskraftig ersättning. Men det finns även flera andra goda skäl att bli bemanningssjuksköterska, såsom möjligheten att vara anställd eller fakturera via sitt eget företag.

Oavsett av vilka skäl du vill välja denna väg i din karriär berättar vi nedan hur du går tillväga!

Så får du jobb som sjuksköterska via ett bemanningsföretag

Har du vägt fördelarna och nackdelarna med att jobba som konsultsjuksköterska mot varandra? Då är sannolikheten stor att du har upptäckt att vågskålen med fördelarna väger mer än sin motpart. Om så är fallet kan du få jobb som sjuksköterska via ett bemanningsföretag på följande sätt:

  • Ta reda på vad du vill. Det första steget på din resa bör vara att ta reda på vad du faktiskt vill åstadkomma med din karriär. Vill du bli bemanningssjuksköterska främst tack vare den högre lönen? Eller vill du samla på dig erfarenhet genom att arbeta för flera olika uppdragsgivare inom vården? Hur långt kan du tänka dig pendla och var är du beredd att arbeta? Ställ gärna dig själv dessa frågor innan du kontaktar bemanningsföretaget.
  • Kontakta ett bemanningsföretag. Nästa steg är att kontakta det bemanningsföretag som du vill arbeta för. Det finns flera olika sådana att välja bland och många av dessa specialiserar sig på just uthyrning av vårdpersonal. Med detta sagt finns det såklart skillnader mellan de olika aktörerna vad gäller villkor m.m. Därför bör du ta reda på lite mer information och sedan kontakta den aktör som du gillar bäst.
  • Följ bemanningsföretagets råd och instruktioner. Så fort du har upprättat en kontakt med bemanningsföretaget får du råd och instruktioner för hur du ska fortskrida. Detta är en av de stora fördelarna med att ta på sig jobb som sjuksköterska via ett bemanningsföretag. Du får en personlig kontakt hos dem som du kan kontakta när du känner dig osäker på vad du ska göra eller vill ha mer information.