På senare tid har fårskinnstofflor kommit in i modevärlden på ett sätt som de inte gjort tidigare. Kändisar över hela världen handlar sina take-away-kaffe i snygga, varma fårskinnsstövlar och på fritiden är det tofflorna som kommer fram. Det spelar liksom ingen roll hur vädret är, är man filmstjärna är fårskinn alltid rätt. Det finns garanterat ett par där ute som passar dig perfekt. Även om du inte kommer använda dem när du ska handla kaffe på café, utan istället kanske när du hämtat barnen på förskolan eller traskat hem från jobbet i snöstorm, så håller fårskinnstofflor dig varm och gosig.

Vinterns måste för varma tår

Inget är värre än att frysa på vintern. Trots att vi inte alltid får snö i Sverige, i alla fall inte överallt, så är det viktigt att vara varm. Att stå ute och vänta på bussen i ett par gymnastikskor är tortyr. Att gå hem från jobbet en sen kväll när det ösregnar och är två grader kallt ute är inte kul. Att huttrande springa efter sina barn på lekplatsen i ett par snörkängor utan fodring kan förstöra de flesta leksugna föräldrars humör. Världen över finns varma och sköna fårskinnstofflor som är varma, snygga, ordentliga eller färgglada. Det gör det lätt för dig att välja ditt par beroende på vad du behöver och hur du vill att de ska se ut.

Välj ditt märke

Det mest kända märket som producerar fårskinnstofflor är UGG Australia. Märket har funnits sen 1978, då det grundades av en australisk surfare i Kalifornien, USA. Sverige har dock många olika tofflor och fårskinnsstövlar. I stora gallerior via nätet hittar du allt från väldigt prisvärda boots till mer exklusiva märken. Bland annat finns följande tillverkare representerade:

  • Geox
  • Replay
  • Puma
  • Björn Borg
  • Ecco
  • Shepard

Tack vare det stora utbudet kan du själv välja vilken sorts fårskinnsstövel du vill ha. Det gäller att försöka vara smart här och inte bara tänka på utseendet här. Du gör rätt i att även fundera på vad du ska ha dina stövlar till. Om du bara vill vara snygg på shoppingrundan på stan är det kanske ett moderiktigt par från Replay som är det rätta. Om du istället hade tänkt vandra i dem på landet, i full snöstorm, är det nog vettigare att ta ett par som inte bara är snygga utan också vattentäta och riktigt varma.