Tips på hudvårdsrutin med Bioline

Känns ditt ansikte orent, torrt eller kanske har det börjat åldras i en takt som du inte känner dig bekväm med? Då kan det vara läge att se över din hudvårdsrutin, både märke och hur du använder olika produkter. Nedan följer ett exempel på en hudvårdsrutin med produkter från märket Bioline – alltifrån varför det är viktigt med rengöring till vilka steg som ingår i en bra rutin.

Rengöring är det viktigaste steget

För att huden i ansiktet ska kännas frisk och klar är det viktigt med rengöring – med rätt produkter. Tvål och vatten är inte bra nog, eftersom vanlig tvål har en förmåga att faktiskt torka ut huden. När man rengör sitt ansikte ska man ha produkter avsedda för just det, och det finns flera olika steg bara i rengöringsprocessen.

  • Djuprengöring – Första steget när det kommer till rengöring av ansikte är att använda en rengöringskräm. Den avlägsnar orenheter på djupet och lämnar huden återfuktad och ren. Detta kan man med fördel göra både morgon och kväll och det finns flera produkter från Bioline som passar här.
  • Mask – För ännu djupare rengöring kan man lägga en mask någon gång i veckan. Olika masker har olika effekter och Bioline har bland annat en som dämpar rodnader och lugnar huden, och en som exfolierar och stimulerar cellförnyelsen.
  • Ansiktsvatten – Ansiktsvatten är något som många hoppar över men det för mycket bra med sig. Denna produkt används efter att huden har rengjorts och hjälper bland annat till att förbereda huden för dom produkter man kommer att lägga på senare i rutinen. Ansiktsvatten verkar även återfuktande och uppfriskande. Bioline har ansiktsvatten för olika hudtyper, bland annat för mogen eller torr hud.

Återfuktande och vårdande produkter från Bioline

När ansiktet är väl rengjort och helt torrt är det dags att gå vidare till nästa steg i den viktiga rutninen för en frisk och vacker hy. Något som blivit både vanligt och populärt dom senaste åren är serum, som även det finns i många olika varianter från just Bioline. Serum verkar vårdande på olika sätt, bland annat genom att reducera ålderstecken, dämpa rodnader eller ge ökad lyster.

Det sista steget i en bra hudvårdsrutin är att lägga en återfuktande dag, – eller nattkräm. Dagkrämen läggs naturligtvis på morgonen och nattkrämen på kvällen – det är alltså en fördel att ha två olika eftersom dom verkar på olika sätt.